jueves, 8 de marzo de 2012

BAKAILAU PIL PIL-ERA

OSAGAIAK

Bakailaua pil pil era prestatzeko ondorengo ingredienteak beharrezkoak dira:
Adibidez 8 lagunentzako prestatu behar daduzu, bakailauaren 8 zati beharko dira, olibako olioaren 3 dezilitro, berakatzaren 5 agin eta gindilaren anila batzuk. Gutzi gora behera ordu erdi beharko da plater bikain hau prestatzeko.

PRESTAKETA

1.Egin beharreko lehenengo gauza bakailauari gatza kentzea da, edo eta jadanik gatz gabekoa erosi. Eskalak, bizkarrezura kendu eta ondo sikatu.

2.Guzti hori egin ondoren kazuela batean olioa jarri eta berotzen jarri. Gero berakatzaren aginak txikituta eta gindilaren erastunak bertara isuri, hori eginda dagoenean atera eta gerorako gorde.

3.Ondorengo pausua kazola zutetik kendu eta bertan azalarekin goruntz bakailaua isuri, oso garrantzitzua da bakailaua siku egotea, bestela olioa saltoka hasiko baita. Berriro ere kazola zutean jarri, bakailaua astiro astiro egosi edingo da bertan gutxi gora behera 5 minututan zehar.

4. Kazola zutetik kendu egiten da eta bertan dagoen bakailaua beste baten jartzen da, baina beti ere azalarekin gorantza jarrita. Horain bakailaua dagoen beste kazolara aurretik egosteko erabili dugun olioaren bi koilarakada gainatik botatzen zaio eta hiru minuatutan zehar izerditzen izten da.

5. Bakailaua dagoen kazola zutean berriro ere jartzen da eta egosten hasi aurretik kendu egin behar da. Etengabe zirkuluak eginez mugitu egin behar da bertako saltza ligatu dezan, baina, kontu handiarekin ez puxkatzeko. Saltza ligatzen dagoen bitartean lehenengo kazuelan erabilitako olioa bakailauaren gainetik isuri egiten zaio. Beti ere zutearen alde batera egin behar ditugu pausu hauek, baina otziztzen hasten bada pixka bat berotzeko zutean jarri behar da, baina ez denbora asko egosten asten bada saltza ebaki egingo zen.

6. Bukatzeko plater batean jarri behar da azalarekin gorantza jarrita beti eta saltzarekin inguratuta, eta bakailauaren zatien gainetik len gordetako  berakatza eta gindil pixka bat jartzen da.



No hay comentarios:

Publicar un comentario